Poradniki

Trwa sprzedaż biletów na Puchar Świata w Zakopanem 2018!

Jak co roku czołowi skoczkowie z całego świata zawitają podczas sezonu zimowego do polskiej stolicy Tatr. Ruszyła właśnie dystrybucja wejściówek na zawody, które odbędą się 26-28 stycznia 2018 roku. Konkursy na Wielkiej Krokwi ogląda zawsze komplet kibiców i tym razem organizatorzy liczą na tak samo duże zainteresowanie.

Ceny biletów

Niestety cena wejściówek została w tym roku nieznacznie podniesiona, ale na pewno nie odstraszy to prawdziwych fanów skoków narciarskich. Bilety na kwalifikacje, jak zawsze należą do tych najtańszych i ich koszt wynosi 30 zł. Cena wejściówek na konkurs drużynowy i indywidualny zależy już od wybranego sektora. Za trybuny dolne, czyli C i D zapłacić trzeba 70 zł, natomiast za sektor A i B (trybuny górne) zapłacimy 80 zł za każdy dzień zawodów.

Jeżeli kibice mają ochotę znaleźć miejsce siedzące muszą zakupić bilety w sektorze T, których cena wynosi 250 zł za każdy konkurs. Jeszcze droższe wejściówki znajdują się w sektorze Premium bo kosztują 500 zł, ale zawierają miejsca siedzące oraz catering.

Piątek, 26 stycznia 2018 – kwalifikacje – 30 zł/dzień (wszystkie sektory, brak biletów ulgowych)

Sobota, Niedziela; 27, 28 stycznia 2018 – konkurs drużynowy, indywidualny :

  • Sektor A, B – 80 zł/dzień
  • Sektor C, D – 70 zł/dzień
  • Sektor T (siedzący) – 250 zł/dzień
  • Sektor Premium (siedzący z cateringiem) – 500 zł/dzień

Podobny obraz

Gdzie kupić bilety?

Bilety można zamawiać za pośrednictwem biura podróży Tour & Travel Poland na stronie www.skoki2018.eu (Zakopane, ul. Kościuszki 15, tel. (18) 20 150 51 / 508 042 265). Sprzedaż biletów prowadzi także oficjalny sklep Tatrzańskiego Związku Narciarskiego – shop-tzn.pl

Gdzie szukać noclegu? 

Jeśli poszukujesz noclegu w Zakopanem podczas Pucharu Świata 2018 w skokach narciarskich – zachęcamy do skorzystania z poniższej wyszukiwarki. Wystarczy, że podasz datę przyjazdu i wyjazdu, a już po chwili otrzymasz listę wolnych pokoi w wielu hotelach, ośrodkach i pensjonatach. 



Booking.com


O autorze

Natalia Furman